No products
Map

Innlandet

Innlandet er delt inn i syv draktområder:

Gudbrandsdalen 

Valdres 

Oppland

Østerdal 

Trysil-Engerdal

Hedemarken 

Det er veldig mange bunader som er i produksjon fra Innlandet. Denne delen inneholder kun de bunadene som bestilles mest. På sider til de enkelte draktområder kan du bli kjent med hele utvalget av bunader fra Innlandet

Bla ned

Det er veldig stor forskjell på draktskikken med ulik tilknytning til tradisjonen. På denne måten viser fylket mangfold i bunadene, og for dem som skal velge seg en bunad i dag, fins det mange muligheter. Ettersom det er så små forskjeller i den tradisjonelle draktskikken, burde det også tilsi at dagens bunadbrukere ikke trenger å forholde seg strengt til de områdene bunadene er lansert for.

I Gudbrandsdalen fins noen bunader som er overført i ubrutt tradisjon fra folkedraktskikken. Disse omtales gjerne som snorlivskjol, og den mest kjente er uten tvil råndastakken med rutaliv. Men tidlig på 1900-tallet var det broderte bunader som var mest populære, og det fins mange ulike broderte livkjoler fra Gudbrandsdalen. Disse var også med på å sette normen for hvordan komponerte bunader skulle se ut, og det lages fortsatt bunader som er inspirert av disse.

Savner flotte