No products

LundebyBUNAD brodering

nok 20900

Delbetaling mulingheter

Gi en digital gave Øyeblikkelig

Vi oppfordrer deg til å gå gjennom våre pleieanbefalinger for de ulike komponentene i bunaden ved hjelp av vår detaljerte bruksanvisning.

Les mer

Gjennom årene har vi utviklet et bredt utvalg av gavepakker for lojale kunder.

Er du en av dem eller ønsker å bli det, sjekk ut noen av våre tilbud.

Les mer om gaver

Her er de generelle betingelsene og i hvert enkelt tilfelle det er nødvendig å avklare i salgsavdelingen. Men det skader ikke å sjekke det ut på forhånd.

Les mer

Vi bryr oss om kundene våre og tilbyr derfor sesongsalg. Hvis du vil glede deg kjære med en uforglemmelig ga, er det fornuftig å se gjennom disse sidene.

Finn ut mer

PRODUKT SPESIFIKASJONER

Stilkesting

også kjent som kontursting, kan bli mye penere hvis du følger regelen om å starte i den enden hvor du kan videreføre buer og løkker mot klokken.

For å begynne, stikk nålen helt i enden og lag det første stinget ca. 5-6 mm på oversiden og ca. 2 mm kortere på undersiden. Deretter fortsetter du med neste sting ca. 3-4 mm fra det forrige, og stikker nålen opp ved enden av det forrige stinget.

Når du skal brodere rundt små løkker, bør du lage litt kortere sting og holde deg litt i ytterkant av trykket, fordi stingene har en tendens til å trekke seg sammen her. Avslutt det siste stinget litt kortere enn de andre, og fest trådene på baksiden. Deretter kan du sikksakk over omtrent 6-8 sting og klippe av tråden.

På bildene kan du se hele prosessen med å brodere stilkesting, og de siste bildene viser hvordan stingene ser ut på baksiden og hvordan du fester tråden til slutt.

Tips: Broder mot deg ved å stikke nålen fra deg. Dette vil gi deg bedre kontroll og skåne rygg og skuldre. Husk alltid å trekke nålen opp på høyre siden av garnet på grunn av retningen garnet er tvunnet. Dette er spesielt viktig for stilkesting.

Plattsøm

er en broderiteknikk som brukes til å fylle inn større flater med jevne sting. Her vises det trinn for trinn hvordan man broderer plattsømmen på de små "tyttebærene". Samme teknikk brukes også for å brodere knopper. For å brodere plattsøm på blader starter man i spissen av bladet og stingene går skrått over bladet.

Det er viktig å være nøyaktig og gjøre riktige sting, men skulle man gjøre feil, bør man ta det opp igjen med en gang og prøve på nytt. Til slutt bør man feste tråden på baksiden av arbeidet i hver sin retning og klippe av tråden, men la det være igjen en liten stubb av tråden slik at broderingen ikke går opp igjen.

Blader og bladnervene

Brodering av blader er ikke så vanskelig, men det krever litt øvelse før man får teknikken til å sitte. For å få bedre kontroll på stingene kan det være lurt å markere midten av hvert blad med en strek i begynnelsen.

Når du skal brodere blader, bør du starte nederst på bladet og jobbe deg oppover mot toppen. Deretter kan du starte nederst igjen og jobbe deg oppover på den andre siden av bladet. Dette gjør det lettere å kontrollere stingene og få en jevn brodering.

Bladnerveneogså kjent som pyntesting, dekker mellomrommet mellom broderte blader. Det er viktig å bli kjent med hvor de ulike fargene skal plasseres. Pyntestingene har vanligvis samme utgangspunkt i bunnen av bladet, og jeg broderer vanligvis fem graderte sting på hvert blad.

For de hvite bladene begynner jeg med to gule nerver på hvert blad før jeg fortsetter med de mørkerøde.

På bladnervene nederst ved rosene bruker jeg som regel seks eller sju graderte sting, avhengig av hvor mye plass det er.

Rosene

Før du begynner å brodere rosene, må du fullføre de nederste bladene og den gule ringen. Start med de grønne bladene. De lages på samme måte som de små bladene, men med litt flere sting. På pyntestingene bruker jeg syv graderte sting.

Deretter broderer du den gule ringen. Bruk midten på en CD-plate for å markere hvor ytterkanten av ringen skal være. Ikke bry deg om markeringene som allerede er trykket på rosen. Den gule ringen består av tre rader med stilkesting. Begynn ytterst og jobb deg innover rad for rad. Pass på at radene er tett inntil hverandre, og at du jobber deg mot klokken.

Nå er det på tide å brodere selve rosen. Begynn med å markere med blyant/kritt hvor fargene skal skilles, som vist på bildet. Start med rosa og lag det første rosebladet. Stingene skal være tette og ligge pent ved siden av hverandre. Det er lurt å jobbe seg rundt rosen fra venstre mot høyre og alltid stikke nålen fra deg.

Når det første rosebladet er ferdig, legger du resten av det rosa garnet til side som vist på bildet. Deretter begynner du med lyserosa og broderer de neste tre rosebladene på samme måte. Når du er ferdig med lyserosa, tar du opp igjen det rosa garnet du la til side og fortsetter med det. La det være god overlapp på stingene. Så fyller du resten med mørk rosa. De mørkrosa stingene skal være tett inntil den gule ringen. Legg merke til at første og siste sting på både rosa og lyserosa garn i rosebladene skal gå helt ned til den gule ringen.

Disse rosene blir penere og penere for hver gang du broderer dem, men jeg håper veiledningen min hjelper deg med å bli fornøyd etter bare litt trening. Prøv deg frem og gi ikke opp før du er fornøyd. Husk at øvelse gjør mester!

Som du ser av bildene, følger jeg ikke helt trykket på rosen, annet enn i ytterkant. Prøv å få til en liten spiss på toppen av hvert roseblad, da blir rosene penere.

På det siste bildet ser du at rosen er nesten ferdig, det mangler bare å fylle den gule ringen med mørk rød tråd. Begynn med et sting tvers over midten og fyll på med sting på hver side.

Etter å ha prøvd og feilet litt med disse rosene selv, fant jeg ut at de blir finest hvis du starter ytterst og jobber deg innover mot den gule ringen.

Som du ser, er rosene brodert med sjattersøm, noe som gir mer liv i rosene enn om du skulle brodert plattsøm med avgrensende farger.

Blomsten

Da jeg først så denne blomsten, følte jeg meg litt engstelig for å starte på den. Den så ganske omfattende og komplisert ut, men det viste seg å være overraskende enkelt og raskt å brodere. Blomsten består av plattsøm, og jeg begynner med å brodere de to grønne bladene nederst. Plattsømmen går i speilvendt retning på de to bladene.

Deretter fortsetter jeg med å brodere sidebladene. Jeg bruker okergult garn først, deretter lys rosa, og til slutt rosa som blir brodert litt på skrå av lys rosa. Jeg håper bildene viser detaljert nok hvordan jeg gjør dette, for det er ikke så lett å forklare med ord.

Når det kommer til buene på toppen, starter jeg med å brodere dem i grønt. Når det er ferdig, snur jeg hele arbeidet og broderer rosa fra motsatt side. Det finnes mange måter å brodere buer på, og du kan finne mange forskjellige bilder på nettet. Kanskje du vil at buene dine skal se ut som noen av de du finner der? Prøv deg fram og finn din egen stil. Grunnen til at jeg broderer buene slik jeg gjør, er rett og slett fordi det er det som fungerer best for meg.

Til slutt broderer jeg den mørke rosa fargen, som overlapper litt de to andre fargene. Dette skjuler mellomrommet mellom de to andre fargene. Det siste bildet viser en ferdig brodert blomst, og det eneste som gjenstår er å brodere gulltråden.

Gulltråden og gitterborden

Gulltråden er det siste trinnet i broderingen, og det er ikke mye som skal broderes med den. Imidlertid kan det være vanskelig å jobbe med gulltråden på grunn av dens tendens til å forskyve seg i trådtvinningen. For å unngå dette, er det best å bruke en litt lengre tråd og å feste den hvis den forskyver seg.

Når det gjelder selve broderingen av gulltråden, kan man begynne med å lage alle horisontale linjer før man går videre til de vertikale linjene. En enkel måte å brodere gulltråden på er å lage korssting på vei nedover, og å feste krysningspunktene ved å strekke tråden begge veier og sy korssting på dem.

Gitterborden lages på samme måte som gulltråden, men man må bruke en linjal og skredderkritt eller hvit blyant for å markere opp hvor trådene skal være. Selve gitteret broderes ved å strekke ut trådene og brodere korssting i krysningspunktene.

Ytterkantene på borden broderes med stilkesting, og jeg personlig synes rette ruter ser penest ut. Jeg lager vanligvis tre vannrette striper per bue, som gir 2,5 ruter i buehøyden. Deretter broderer jeg korssting på alle steder hvor de vertikale trådene krysser.

Når det gjelder monteringen av bunaden, er gitteret og sidesømmen det siste jeg gjør før jeg går videre til resten av monteringen. Det er også lurt å lese eget kapittel om sidesømmen på monteringssiden før man syr sammen.

  • Ideel svart og/eller morkeblått klede eller toskaftvevd ullstoff
  • Tittekant i rødt ullstoff
  • Broderi pà rygg og framstykker av live
  • 140 cm bredde 
  • Piperynking rundt livet med et flatt stykke foran
  • Passer bare til de beste
  • Bedre enn de du ønsker
  • Du fortjener det
  • Det beste produktet i Norge
+
WOMEN'S READY-TO-WEAR
The size charts display sizes based on body measurements. Use our measuring tips and refer to the sketches below to determine your size.
SIZE S M L XL XXXL
1 Chest Girth 32 4 5 36 36
2 Waist circumference 34 6 7 38 38
3 Hip girth 46 8 9 40 40
4 Neck girth 38 10 11 42 42
5 Wrist girth 40 12 13 44 44
6 Sleeve length 42 14 15 46 46