Øst-Telemarksbunad hvit
Pris kr 28.550,-
inkl. jakke, bukse, vest og skjorte. Strømper, hosebånd og sølv kommer i tillegg.
Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit
Mannsbunad fra ØST-TELEMARK eller  Øst-telemarks HERREBUNAD  bygger på klesskikken slik den var på midten av 1800-tallet og utover. Klærne var i bruk til rundt 1900, og det fins et rikt kildemateriale å bygge bunadene på.
Jakke leveres nå i svart, hvit eller grønt  vadmel med applikasjonene i dekoren hentet fra rosemalingen og passer fint med kvinnebunaden, både i mønster og fargene. Jakken er dobbelspent med seks par sølvknapper og knapphull, men trøya kneppes ikke; har høy krage og spisse, nedbrettede slag.
Vesten vannligvis er i sort eller grønt klede, men kan lages også i farge som passer til kvinnebunaden; den har ståkrage og nedbrettede slag.
Det kan brukes både nikkers og lang bukse til bunaden, begge er såkalte klaffebukser som lukkes med en bred klaff foran. Begge variantene er høye på livet, og har sidesømmer med tittekanter av rødt stoff.
Skjorte i hvit lin med hvitt eller farget broderi på krage og mansjetter, eller en enkel bomullskjorte. Det kan brukes en sort filthatt med lav pull, og silkeskjerf i halsen. Det brukes hvite, mønterstrikkede ullstrømper som holdes oppe av flerfargede hosebånd. Sølvet er oksidert.
Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit Øst-Telemarksbunad hvit
De andre populære bunadene

DB query error.
Please try later.